Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) titokszakértővel konzultál arról, hogy Sándor Istvánnak, a megszüntetett Központi Bűnüldözési Igazgatóság volt főnyomozójának az olajbizottság előtt tett és a múlt héten nyilvánosságra hozott beszámolója sért-e államtitkot.

Az ORFK a titokgazda, így a szakértőtől többek között arra a kérdésre várnak választ, hogy történt-e államtitoksértés, konkrétan mivel követték el, és személy szerint kit terhel a felelősség - közölte Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója az egyik napilap információját megerősítve. Szólt arról, hogy ha bebizonyosodik az államtitoksértés gyanúja, akkor a rendőrség hivatalból feljelentést tesz az igazságügyi szakértő által megjelölt személlyel, személyekkel szemben.

Az olajügyeket vizsgáló parlamenti bizottság november 7-i kihelyezett ülésén a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatalban hallgatta meg Sándor Istvánt, akit a szervezet kétrendbeli hivatali visszaélés és vesztegetés bűntettének alapos gyanúja miatt vett őrizetbe, majd a bíróság egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezett. A rendőrtiszt vallomását a parlamenti bizottság november 13-án hozta nyilvánosságra.

(MTI)

Ajánló:

A vallomás jegyzőkönyvét elolvashatja az [origo]-n.

Korábban:

(2000.11.18.)