Hat hónap felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt egy falfirkáló fiatalembert kedden a Szegedi Városi Bíróság, az ítélet jogerős. Szombaton éjszaka graffitis találkozó volt Szegeden, az ország több városából érkezett mintegy 60 fiatal buszokkal a városba. Az elítélt fiatalember egy épület és egy villamos kidekorálásában vallotta magát bűnösnek.

Szombaton éjszaka két helyszínen 15 graffitis fiatalt állított elő a rendőrség Szegeden. D. Ádámot is őrizetbe vették, s megindult ellene az eljárás, majd bíróság elé állították. A húszéves fővárosi fiatalember elismerte, hogy három, szintén budapesti társával együtt szombaton késő este házakat fújt le a Tisza-parti városban. A többiek tagadták, hogy megrongálták volna az épületeket. Őket a rendőrség bizonyíték hiányában ugyan elengedte, de a nyomozás folytatódik az ügyben.

A fiatalember elmondta: nem graffitis, csak a falfirkálók csoportjához csapódott. Beismerte, hogy ezüst festékkel lefújta az anyatejgyűjtő állomás épületének falát, s kidekorált egy villamost is, amíg az egy útkereszteződésben a piros lámpa miatt állt.

A bíróság hat hónap fogházra ítélte a fiatalembert, a büntetés letöltését egy évre felfüggesztette. Emellett a fiúnak meg kell térítenie az okozott kárt, 61 ezer forintot. Az ítélet jogerős.

Szombaton éjszaka graffitis találkozó volt Szegeden, az ország több városából érkezett mintegy 60 fiatal buszokkal a városba. Egy klubban találkoztak a helybéliekkel, több mint háromszázan gyűltek össze. Úgy tervezték, hogy a buli után, hajnalban a középületeken falfirkálóversenyt rendeznek. A rendőrség azonban tudomást szerzett a találkozóról, s a razzia során tizenegy olyan személyt előállított, akiknél festékszórókat találtak. Kihallgatásuk után azonban elengedték őket.

(MTI)

Korábban:

(2000.11.20.)