Legkevesebb tizenegy ember meghalt, másik tizenegy pedig megsebesült kedden a dél-egyiptomi Marágában, miután tűzpárbaj tört ki fegyveres bankrablók és rendőrök között. A helyszínről elmenekülő bűnözők mintegy 360 ezer dollárnak megfelelő zsákmánnyal távoztak.

A gépfegyvereket is felvonultató gengszterek először egy kisebb pénzintézettel próbálkoztak a Kairótól 400 kilométernyire délre fekvő Marágában, de onnan - miután tűzharcban agyonlőttek egy rendőrt - gyorsan odébbálltak. Pénzszerző akciójukat az Egyiptomi Nemzeti Bank helyi fiókintézményénél folytatták. Arról nincs közelebbi értesülés, pontosan hányan voltak és kik lehetnek a tettesek, és ugyancsak hiányos az információ arról is, milyen előzmények után kezdődött a tűzpárbaj.

Az első hírek szerint a lövöldözésben két rendőr, két bankalkalmazott és egy bankrabló vesztette életét, majd menekülés közben a bűnözők további öt embert mészároltak le, tizenegyet pedig megsebesítettek azok közül, akik pusztán szemlélői voltak a véres eseményeknek. A banda teherautóval menekült el a színhelyről. Egyiptomban igen ritkán fordul elő fegyveres bankrablás.

(MTI)