Újabb milliók vándoroltak az államkasszából a kisgazdapárthoz. Az FKGP lapja ugyanis nemcsak a Honvédelmi Minisztériumtól, hanem, mint azt ma Pepó Pál volt miniszter is elismerte, a környezetvédelmi tárcától is több mint 5 millió forint támogatást kapott - pályázat nélkül.

Az RTL Klub információi szerint a Környezetvédelmi Minisztérium és a Kis Újság kiadója március 5-én kötötte meg azt a szerződést, amelyben a tárca azt vállalta, hogy havonta 900 ezer forintot utal át a kisgazdapárt lapjának. A szerződés szerint a lapnak minden számban egy környezetvédelemmel kapcsolatos cikket kell megjelentetnie. A júniusban kinevezett és december elsején távozó Ligetvári Ferenc miniszter vizsgálatot is indított ebben az ügyben, de mindent szabályosnak talált, azt is, hogy a májusban indított 900 ezer forintos átutalásokból eddig már több mint 5 millió forint érkezett meg a Kis Újsághoz.

A szerződést Pepó Pál minisztersége idején írták alá, amiről állítása szerint ő nem tudott. Sőt, szerinte felháborító, hogy Skultéty Sándor, a tárca közigazgatási államtitkára olyan szerződést írt alá, amely közpénzekből támogatja a kisgazdapártot.

Skultéty Sándor közigazgatási államtitkár elfoglaltságára hivatkozva nem nyilatkozott az ügyben. A kisgazdapárt elnöke, a Kis Újság főszerkesztője elhárította kérdésünket arról, hogy miért állami pénzből adják ki a párt tulajdonában lévő hetilapot.

(RTL KLUB)