Két magas rangú rendőrtisztet hallgatott meg Sándor István (Papa) ügyében a Fővárosi Ügyészségi Nyomozóhivatal, ám egyikük sem tett terhelő vallomást a Papára - értesült a Magyar Hírlap az előzetes letartóztatásban levő volt rendőrtiszt ügyvédjétől. Nincs írásbeli előterjesztés az olajbizottság mandátumának meghosszabbítására, ám még szóban erről ma egyezségre juthat a házbizottság.

Tudomásom szerint nincs írásbeli előterjesztés az olajbizottság november 30-ai mandátumának március végéig történő meghosszabbítására, de ettől még a házbizottság mai ülésén szóban egyezségre juthat a kérdésben - tudtuk meg Kuncze Gábortól, a testület szabaddemokrata tagjától.

Emlékeztetőül: a bizottság hétfőn szavazta meg: javasolni fogják frakcióiknak az új időpont elfogadását a képviselők, azonban ezt sem a Fidesz, sem az MDF bizottsági tagjai nem támogatták A Monon Kft. 1,2 milliárd forintos adócsalásával gyanúsított Tóth Béla még nem tett le arról, hogy az olajbizottság meghallgatja őt - értesült a lap az érintettől. Amennyiben erre nem kerül sor, Tóth Béla sajtótájékoztatón kíván reagálni az olajbizottság által nyilvánosságra hozott jegyzőkönyv személyét érintő észleteire. Tóth Béla most már bizonyos, hogy ez ügyben Sándor István volt rendőrtisztet és a fideszes Fazekas Sándort perli be. Fazekast a nyilvánosságra hozott jegyzőkönyv egyetlen mondatáért, amelyet a Fidesz frakcióvezető-helyettese annak ellenére mondott jegyzőkönyvbe, hogy a Papa háromszor is jelezte: az állítás nem igaz. Az ominózus mondat: "Tóth Béla le volt tartóztatva és '98-ban került szabadlábra".

Kétmillió forint nem vagyoni kártérítést kér viszont Sándor István a Zöld Újság Rt.-től, amelyet jó hírnév megsértése miatt perel - közölte az ügyvéd. A jogi képviselő elmondta, korábban sajtó-helyreigazítási perben alulmaradtak a Világgazdaságot kiadó társasággal szemben. Hogy kik azok a magas rangú rendőrtisztek, akiket e héten meghallgattak az előzetes letartóztatásban lévő volt főnyomozó ügyében, azt a nyomozást vezető ügyész, Turi András a titkos nyomozásra hivatkozva nem árulta el.

(Magyar Hirlap)

Ajánló:

(2000.11.14.)

Korábban:

(2000.11.20.)