Távozik a posztjáról a honvédelmi tárca humán ügyekért felelős helyettes államtitkára, Szabó János. A lap értesülése szerint Szabó akkor lett kegyvesztett a miniszternél, amikor az Arculat Kft.-vel kötött szerződést firtató honvédelmi bizottsági ülésen nem védte meg a tárca vezetőjét.

Elhagyja a honvédelmi minisztériumot a humán ügyekért felelős helyettes államtitkár, Szabó János. A MH úgy tudja, hogy a professzor kegyvesztett lett a tárca vezetőjénél, amikor a honvédelmi bizottság ülésén a kisgazda Arculat Kft.-vel kötött szerződést firtató ellenzéki képviselők kérdéseire válaszolva nem állt ki egyértelműen a miniszter mellett. A honvédelmi tárcán belül Szabót nemzetközileg jegyzett szakembernek tartják, akinek a haderő-átalakításra kidolgozott elképzeléseire 800 millió forint támogatást szavazott meg a napokban a Munka-erő-piaci Alap Tanácsa.

Az új közigazgatási államtitkár, Perenyei Tamás a honvédelmi bizottság előtt a héten megjegyezte, hogy humán területen jelentős lemaradásban van a haderő átalakítása. Az apparátus vezetője elmondta: jobbító szándékú kritikát fogalmazott meg. Az államtitkár cáfolta Szabó távozásának a hírét. Ennek ellenére a lap úgy tudja, hogy már a várható utódot is kiválasztották. A megüresedett posztra Farkas Tivadar, a Zrínyi Egyetem dékánja a jelölt. Minden valóságalapot nélkülözőnek nevezte szokásos rádióinterjújában a kormányfő azt a hírt, hogy Szabó János honvédelmi miniszter távozik a posztjáról. Orbán Viktor meg van elégedve a honvédelmi miniszter munkájával.

(Magyar Hirlap)

Ajánló: