- Az FKgP ereje olyan jelentős, hogy nekünk ártani már nem lehet - jelentette ki Torgyán József csütörtök este az Eckhardt Tibor Politikai Akadémia rendezvényén Budapesten, ahol Kövér László, a Fidesz elnöke is részt vett. A kisgazda pártelnök az FKgP-t az utóbbi időben ért politikai támadások kapcsán úgy fogalmazott: nem csoda, hiszen az SZDSZ és az MSZP is kongresszusra készül és a támadások kongresszusi felajánlásuk részét képezik.

Torgyán József
- Miután a Fidesz és az FKgP közül kétségtelenül mi vagyunk a gyengébbek, ellenünk fordultak - hangsúlyozta a politikus, aki az FKgP 2-3 százalékos népszerűségi indexét mutató közvélemény-kutatási adatokat arcátlan manipulációnak minősítette. Szerinte az SZDSZ felismerte, hogy 2002-ben nem juthat be a Magyar Országgyűlésbe.

- Nekik átlépni az 5 százalékos küszöböt körülbelül olyan lehetetlen, mint nekem átugrani a 2 méter 20 centimétert - mondta Torgyán József, megjegyezve: e felismerésnek köszönhető az SZDSZ jobbra fordulása. Véleménye szerint a szabad demokraták rájöttek, hogy a jobbra fordulásnak csak akkor van értelme, ha "kiütik a nyeregből az FKgP-t".

A pártelnök jelezte: az SZDSZ és az MSZP politikai támadásának fő irányvonala a kétéves költségvetés szétverése. - Azt a látszatot akarják kelteni, hogy ha megszavazzuk a kétéves költségvetést, akkor ezt követően a Fidesz elfordul a kisgazdáktól - tette hozzá a politikus.

A feltételezést cáfolva azt ajánlotta a hallgatóságnak, hogy nézzenek Kövér Lászlóra, aki, mint mondta, semmivel sem kevésbé "vidéki gyerek", mint például Gyimóthy Géza, hiszen a bajszuk is hasonló.

Torgyán József a két párt viszonyát jónak és őszintének jellemezte. Hozzátette: a Fidesz és az FKgP 2002-re vonatkozó választási megállapodása elviekben már megvan.

(MTI)

Ajánló: