Tüdőgyulladás következtében elhunyt pénteken a Nógrádi-balesetben életveszélyes sérüléseket szenvedő lány. A húszéves csurgói lány és barátja október 28-án a délelőtti órákban a 7-es főúton, Fonyód és Balatonboglár között közúti balesetet szenvedett, amikor az ordacsehi leágazónál összeütközött a Nógrádi László közlekedési és vízügyi minisztert és feleségét szállító, megkülönböztető jelzést használó Audival.

A pécsi egyetemi klinika intenzív sebészeti osztályának ügyeletes orvosa közölte: a húszéves lány, aki október 30-án került osztályukra, délután négy óra után nem sokkal veszítette életét.

A húszéves csurgói lány az első napokban tudatánál volt, később azonban veseelégtelenség lépett fel nála, ezért dialízisre, gépi lélegeztetésre szorult. Állapota ezután javulni kezdett, három nappal ezelőtt viszont újból rosszabbra fordult. Az ügyeletes orvos megfogalmazása szerint a tüdőgyulladás miatt bakteriális fertőzés lépett fel a lány szervezetében, amely végül többszörös szervi elégtelenséghez, majd halálhoz vezetett.

A Trabant 21 éves balatonboglári vezetője aznap a marcali kórházban a műtőasztalon meghalt. Barátnőjét életveszélyes állapotban szállították a kaposvári kórházba, majd két nappal később a pécsi orvosegyetem klinikájára.

(MTI)

Korábban:

(2000. október 31.)