Pusztai Erzsébet szerint eljött az idő, hogy pártszövetség formát öntsön a Békejobb Együttműködés. Véleményének pénteken a Veszprémben tartott sajtótájékoztatóján adott hangot a Magyar Demokrata Néppárt elnöke.

Ez a pártszövetség - mutatott rá - új jelenség lenne a magyar politikai életben. Közös politikát, közös programok kidolgozását garantálná, és adott esetben a választásokon való együttes fellépést. Arra a kérdésére, hogy a Békejobb három pártjának azonos-e a szándéka a pártszövetség létrehozására, az MDNP elnöke kijelentette: a Vállalkozók Pártja és a Néppárt ebben tökéletesen egyetért.

A Magyar Demokrata Fórum még nem hozta meg a döntést arra vonatkozóan, hogy ezt a pártszövetséget alakítja-e ki. Ez érthető, hiszen a Magyar Demokrata Fórum más helyzetben van mint a Békejobb másik két pártja - mondta a pártelnök. Az MDF a koalíción belül politizál, lényegesen több szempontot kell figyelembe vennie, de Pusztai Erzsébet úgy gondolja, hogy egy-két hónapon belül ez a párt is kialakítja álláspontját.

A Békejobb iránt - mondta - egyre nő az érdeklődés, tapasztalatai szerint mind többen tartják szükségesnek az antalli örökségre alapuló politika érvényesülését.

(MTI)

Ajánló: