Nem adott helyt az ügyészség Sándor István, az előzetes letartóztatásban lévő volt főnyomozó összeférhetetlenségi panaszának - értesült a Magyar Hírlap. A Legfőbb Ügyészség szóvivője szerint ugyanakkor még nem született döntés. Papa fogva tartását 60 nappal meghosszabbították.

Sándor István, a KBI 1998-ban leváltott főnyomozója előzetes letartóztatását 60 nappal meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság - tudta meg a Magyar Hírlap Hegedűs László ügyvédtől. Még nem fejeződött be Sándor István összeférhetetlenségi panaszának kivizsgálása - válaszolta érdeklődésünkre a Legfőbb Ügyészség szóvivője. Hétfőn Polt Péter a Magyar Hírlapnak úgy nyilatkozott, rövidesen lezárul a két ügyész összeférhetetlenségét kifogásoló panasz vizsgálata. Más forrás szerint elutasította a Fővárosi Főügyészség az alezredes panaszát. Nem kaptam értesítést az ügyben - közölte lapunkkal Hegedűs László. Ha azonban igaz lenne a hír, akkor nagyon nehezményezné a döntést az ügyvéd. Mint mondta, az igazságszolgáltatásnak a látszatra is ügyelnie kell, márpedig az, hogy annak a hivatalnak a két ügyésze nyomozott Sándor Istvánra, amelyik az ő ügyét vizsgálja, nem kelti az objektivitás látszatát. A büntetőeljárási alapjogok csorbulnak, amennyiben ez a döntés született - jelentette ki az ügyvéd.

Olajos vámparancsnok?

Nyomozást rendelt el a kiskőrösi vámhivatal volt parancsnokával és két volt beosztottjával szemben a Fővárosi Főügyészség Nyomozó Hivatala pénteken, mert az érintettek alaposan gyanúsíthatók vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettével. Az ügyészség a kiskőrösi vámhivatal volt parancsnokát, Narancsik Pétert és két volt beosztottját gyanúsítja, 1995-96-os olajelvámolási visszaélésekkel.

(Magyar Hirlap)