Egyértelműen megállapítható, hogy véletlenül sült el annak a nyomozónak a pisztolya, aki pénteken részt vett egy kábítószer-terjesztő társaság igazoltatásánál a Miskolc Plazánál. Az egyik gyanúsított súlyosan, de nem életveszélyesen megsérült.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a felderítő osztály nyomozói kábítószer-terjesztéssel gyanúsítható, egy gépkocsiban ülő két férfit és egy nőt akartak igazoltatni. Az autóból az egyik férfi kiugrott, őt rövid üldözés után elfogták, a gépkocsit vezető férfi azonban megpróbálta a gépkocsit elindítani, hogy elmenekülhessen.

A nyitott ajtón át az utastérbe benyúló egyik nyomozó, akinek kezében kibiztosított fegyver volt, megpróbálta az indítókulcsot kivenni a járműből. A gyanúsított azonban ellenállt, a rendőr és a kocsi vezetője között dulakodás tört ki, és eközben vétlenül sült el a nyomozó szolgálati fegyvere. A lövedék a jobb vállán találta el az elhajtani akaró
fiatalembert, akit súlyos sérülésekkel szállítottak a mentők a diósgyőri kórházba.

A szóvivő elmondta, hogy a vizsgálat során a járókelők is megerősítették, hogy egyértelműen vétlen lövés történt. A tanúk hallották, hogy a nyomozók felszólították a kocsi utasait, hogy rendőri intézkedés történik, és engedelmeskedjenek. A jelenleg kórházi kezelés alatt álló férfi és társa ellen, őrizetbe vételük mellett, kábítószerrel való visszaélés bűntettének alapos gyanújával indult eljárás. A gépkocsiban tartózkodó nőt, kihallgatása után elengedték a rendőrőrök.

(MTI)