Védőbeszéddel folytatódott Ambrus Attila büntetőpere hétfőn a Fővárosi Bíróságon. Magyar György, a Whiskys védője perbeszédében a bíróság figyelmébe ajánlotta mindazokat a tényeket, bizonyítékokat és jogi érveket, amelyeket védence javára feltétlenül szükségesnek tart tekintetbe venni.

Az ügyész november 6-ai vádbeszéde után végindítványban kérte a Fővárosi Bíróságot, hogy a vádlottat, a Whiskyst, 65 rendbeli bűncselekmény elkövetéséért mondja ki bűnösnek, köztük több emberen elkövetett emberölési kísérlet bűntette miatt, és ítélje fegyházban letöltendő szabadságvesztésre.

Magyar György perbeszédében Ambrus Attila védelmében elmondta: kéri a bíróságot, hogy Ambrus Attilát csak olyan bűncselekményekben mondja ki bűnösnek, amelyeket ő maga is őszinte, feltáró és következetes beismerő vallomásában elismert. A Whiskys védője kiemelte, hogy védencét ne marasztalják el olyan vádpontokban, amelyek a védő megítélése szerint megalapozatlanok, ilyenek például a több emberen elkövetett emberölési kísérlet, a vesztegetés, a fogolyszökés és fegyverrablás vádja. Magyar György kérte a bíróságot, hogy a büntetés kiszabásánál vegyék tekintetbe, hogy a büntetés nevelő célzatú és ne megtorló legyen.

(MTI)

Korábban:

(2000.09.26.)