Az V. kerületi önkormányzat képviselő-testületében kedden megszűnt a jobboldal többsége, mivel három képviselő kilépett a Fidesz-frakcióból. A keddi testületi ülés elején Takács Ákos, az egyik távozó fideszes képviselő bejelentette, hogy a hármójukhoz csatlakozott független képviselővel együtt megalapították a Fórum a Belvárosért Egyesület frakcióját.

Az MSZP- és az SZDSZ-frakció, valamint a velük azonos álláspontra helyezkedő új képviselőcsoport ezután - értékelve a kerületi helyzetet, működési problémákat - új bizottsági struktúrára tett javaslatot. Az átülések miatt a 24 fős képviselő-testületben 10 főre apadt a jobboldali képviselők létszáma.

Ezt követően előbb Karsai Károly, a városrész fideszes polgármestere kért többször is szünetet, majd a Fidesz-képviselőcsoport kezdeményezte ezt. A képviselő-testület emiatt az esti órákig a napirenden szereplő előterjesztések közül egyet sem tárgyalt meg.

Steiner Pál (MSZP) a részletekről nem kívánt nyilatkozni, csupán annyit közölt, hogy az új helyzetben mielőbb tárgyalni kell a kerület működési gondjairól.
Tóth Lajos (MIÉP) szerint még nem dőlt el, hogy a Fideszből kilépettek ezután nem a jobboldalt támogatják majd. Hozzátette: reggel óta egyeztetések zajlanak ez ügyben, ezért nem tárgyaltak a napirendi pontokról.

Varga Sándornét, a Fidesz frakcióvezetőjét az esti órákig nem sikerült elérni.

(MTI)