Orbán Viktor miniszterelnök csak a saját és felesége 1998-as vagyonnyilatkozatának tartalmát hozta nyilvánosságra. Arról, hogy az elmúlt két évben mennyivel gyarapodott vagyonuk, csak a Torgyán József javaslatára jövőben felálló parlamenti vizsgálóbizottság előtt hajlandó számot adni.

Borókai Gábor kormányszóvivő kedden ismertette a miniszterelnök és felesége 1998-ban készült vagyonnyilatkozatának tartalmát. E szerint a miniszterelnök és felesége közös tulajdonában 1998-ban egy 136 négyzetméteres budapesti lakás és egy 1994-es gyártmányú Opel Corsa volt. Ebben az időszakban közösen 1 millió forint készpénzzel rendelkeztek.

Orbán feleségének, Lévai Anikónak a nevén - aki 1998-ig ügyvédként dolgozott - 4,3 millió forint és 2600 USA-dollár megtakarítás volt.
A vagyonnyilatkozat szerint 1998-ban Lévai Anikónak végkielégítés címén 935 ezer forinttal tartozott egy jogi személy, de - mint Borókai Gábor közölte - ezt a követelést azóta teljesítették.
A kormányfő felesége a választások évében fél, illetve 5,5 hektár szántóval rendelkezett.

Borókai hozzátette, hogy a miniszterelnök az 1998. és 2000. közötti időszak vagyonmérlegéről a jövőben felálló parlamenti vizsgálóbizottság előtt ad majd számot.

(MTI)

Ajánló: