Közel 27 millió forinttal károsította meg a TITÁSZ Rt.-t két dolgozója. Állításuk szerint üzemvezetőjük utasította őket a sikkasztásra, s a több millió forintnyi összeget is ő osztotta szét közöttük. A rendőrség jelentős értékre üzletszerűen elkövetett csalás bűntettében tett vádemelési javaslatot.

A rendőrség most zárta le azt a nyomozást, amelyet a múlt év augusztusában rendelték el, amikor egy belső vizsgálat eredményeként az Rt. mezőtúri üzemigazgatósága sikkasztás miatt feljelentette két értékesítési ügyintézőjét. Az Rt. ellenőrei szerint két munkatársuk több éven keresztül fiktív jóváírásokat hajtott végre a cég számítógépes számlázási rendszerében. A gyanúsítottak a fogyasztók által már korában befizetett számlákat felülírták, a mérőóraállásokat kisebb értékkel tüntették fel, a különbözetet pedig kivették a pénztárból, mintha azt a fogyasztóknak kifizették volna. Ezzel a trükkel a fogyasztókat ugyan nem károsították meg, de a TITÁSZ Rt.-t 26 millió 849 ezer 790 forinttal csapták be.

Tekintettel arra, hogy az adminisztrálás kapcsán több durva hibát is elkövettek - például többször aláírások hiányoztak a dokumentumokról -, bizonyítani lehetett a visszaéléseket. A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy a két asszony 1997 októberétől 1999. július végéig 659 esetben követett ily módon csalást. Az értékesítési ügyintézők a rendőrségi kihallgatásuk során azt állították, hogy a visszaéléseket üzemvezetőjük utasítására hajtották végre, és az így szerzett pénzt is főnökük osztotta el. A mezőtúri üzemigazgatóság volt vezetője - aki szintén gyanúsítottja lett az ügynek - mindvégig tagadja bűnösségét. Az új típusú bűnelkövetés bizonyítására informatikus szakértőt vont be a rendőrség. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság jelentős értékre üzletszerűen elkövetett csalás bűntettében tett vádemelési javaslatot.

(HavariaPress)

Ajánló:

A cég honlapja.