Kovács László az MSZP nevében Mucsi Imrét, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkárát ajánlja Hódmezővásárhely polgármesteri tisztségére. Az alföldi városban december 3-ára írtak ki időközi helyhatósági választásokat.

A mezőgazdaság az MSZP értelmezése szerint sokkal több, mint egy ágazat, nem hasonlítható a többihez, mert a lakosság számára hagyományt, életformát, sok egyebet jelent, s összefügg az ország múltjával, jelenével és jövőjével - mondta a szocialista párt elnöke szerdán, Hódmezővásárhelyen.

Kovács László az alföldi városban december 3-ára kiírt időközi helyhatósági választások egyik polgármesterjelöltjét, Mucsi Imrét támogató lakossági fórumát megelőzően sajtótájékoztatót tartott, ahol bejelentette: az MSZP a függetlenként induló Mucsi Imrét, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkárát támogatja, és ő maga is jó szívvel ajánlja a polgármesteri tisztségre.

- Egy település lakóinak életét bizonyos értelemben nagyobb mértékben határozza meg a helyi vezető személye, mint az, hogy milyen pártok szövetségéből áll a kormány - vélekedett. Majd úgy fogalmazott: Hódmezővásárhelyen nem a pártok polgármesterjelöltjei csapnak össze, hanem a szakmai és emberi rátermettség, a tisztesség, a település jövője iránti elkötelezettség, valamint mindezek hiánya áll szemben egymással.

Kovács László közölte, hogy ez a tétje a hódmezővásárhelyi választásoknak, s jelenlétével is erre kívánta felhívni a figyelmet.

(MTI)

Korábban:

(2000. november 15.)