Decembertől nem lesz csődbiztos a Péterfy Sándor utcai kórházban, mivel a Fővárosi Közgyűlés pénzügyi bizottsága szerdai ülésén nem hosszabbította meg a biztos csütörtökön lejáró megbízatását. A bizottság többsége szerint az önkormányzati biztos tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy javult a kórház pénzügyi helyzete, így nem indokolt egy széles jogosítványokkal rendelkező válságkezelő személy megbízatásának fenntartása.

A testület többsége egyetértett a jövő évi 11 százalékos kéményseprési- és a több mint 8 százalékos temetésidíj-emelési javaslattal. Az ellenzéki képviselők ugyanakkor sokallották a városvezetésnek az inflációnál magasabb áremelési tervét.

A bizottság indokoltnak tartja annak a közgyűlési előterjesztésnek az elfogadását is, amely szerint a jövő héten kifizetnék a fővárosi tűzoltók három éve elmaradt műszakpótlékát és annak kamatait, összesen 672 millió forint értékben. A bizottság elvben támogatta, azonban az idő rövidsége miatt az idén már nem tartotta kivitelezhetőnek, hogy a főpolgármesteri hivatal udvarának Károly körúthoz közeli részén karácsonyi vásárt rendezzenek.

A városképvédelmi bizottság ezen javaslatát a pénzügyi szakemberek csak gazdasági elemzések után tartják megvalósíthatónak.

(MTI)

Korábban:

(2000. február 14.)