Péntektől 30 napon át a 88,8 megahertzes frekvencián 24 órában ideiglenesen ismét sugároz a Tilos Rádió. A Tilos az ideiglenes sugárzás alkalmából megállapodást kötött a "Fedél nélkül" című hajléktalanok által terjesztett lappal. Eszerint a lap terjesztői reklámozzák a Tilos Rádiót, a rádió pedig télikabátokkal látja el az akcióban részt vevő hajléktalanokat.

A Tilos Rádió, melynek több tagja az [origo]-t kiadó MATÁVnet munkatársa – rendkívüli sajtótájékoztatót tartott ma a Fővárosi Szociális Központ és Intézményei Dózsa György úti épületében: a rádióval kapcsolatos fejleményeket együtt hallgatták végig újságírók és hajléktalanok, majd együtt fogyasztották el csajkáikból ebédjüket.

A Tilos hosszútávú együttműködést tervez a hajléktalanokkal: először is a lap terjesztői reklámozzák a Tilos Rádiót, a rádió pedig télikabátokkal látja el az akcióban részt vevő hajléktalanokat, majd valószínűleg hajléktalan-műsor indul a rádióban. A Tilos egyik munkatársa az [origo]-nak elmondta: a közösségi rádiók egyik fő feladata, hogy a médiában alulreprezentált csoportoknak megszólalási lehetőséget biztosítsanak. A Tilosban régóta van a melegeknek és a romáknak műsora, most pedig a hajléktalanok is bekerülnek a rádióba.

A Tilos egy hónapra kapott ideiglenes sugárzási engedélyt az Országos Rádió és Televízió Testülettől. A rádió munkatársai azonban decemberben beadják pályázatukat a 88,8-as frekvenciára.
A Tilos munkatársai azért decemberre kérték az ideiglenes engedélyt, mert ebben a hónapban nyit meg a Tilos és az OFF által működtetett Kultiplex Művészeti Centrum. A centrumban lesz artmozi - mely elsősorban alternatív filmeket mutat majd be -, internet kávézó, havonta egy nagyobb fesztivál és Tilos-partyk. Emellett itt kap helyet a Tilos stúdiója is.

A Tilost augusztus óta - ekkor fejezték be az ORTT döntése miatt a földi sugárzást - interneten és kábelen lehet hallgatni.

[origo]

Ajánló:

Letölthetős dolgok, műsorok, hírek, bulik