Rapcsák András és Mucsi Imre programjának alapelemei nem nagyon különböznek, mindketten a szociális feladatok jobb megoldását és a helyi infrastruktúra fejlesztését tartják a legfontosabbnak. Mindkettőjük úgy látja, hogy szélhámosságok sorát kell kijavítaniuk, csak a felelősök személyében nem értenek egyet.

Rapcsák András elsődleges feladatának tekinti, hogy rendbe tegye a város gazdasági ügyeit. Szerinte a képviselőtestület csődbe vitte a várost. Ezért most azt ígéri, hogy leltárba veszi az önkormányzat vagyonát. Útépítéseket és informatikai beruházásokat ígér. Kövér László, a Fidesz elnöke úgy nyilatkozott, a kormány támogatná Rapcsák elképzeléseit. A Fidesz jelöltje szerint a szociális rendszert is át kellene alakítani a városban. Rapcsák megvizsgálná, mit kellene tenni a helyi repülőtérrel, és a közelben lévő veszélyes hulladékokkal. Szerinte ugyanis ezeket az ügyeket nem kezelte jól az képviselőtestület.

Mucsi is az eddigi gazdasági döntések felülvizsgálatát ígéri, bár szerinte a hibákért nem a képviselőtestület, hanem Rapcsák András volt a felelős. Legsűrgősebb feladatának újjabb munkahelyek teremtését, és a lakáshoz jutás támogatását nevezte. Fontosnak tartja a város szociális gondozórendszerének átszervezését. Nyugdíjas lakóparkot és játszótereket is építene, és szerinte jobban ki kellene használni a hódmezővásárhelyi termál-forrásokat.

[origo]