Elfogták azokat a rablókat, akik Budapesten és környékén postásokat raboltak ki. Tavaly májustól néhány hetes szünetekkel összesen hat alkalommal támadtak meg pénzkézbesítő postásokat Pilisvörösváron, illetve Budapest II. kerületében. A tettesek összesen 3,4 millió forintot zsákmányoltak.

Szabó Jenő, a Budaörsi Rendőrkapitányság vezetője szerdán elmondta: a rablássorozat 1999. május 19-én kezdődött, amikor Pilisvörösváron egy álarcos férfi pisztolyt szegezett az utcán a pénzkézbesítő postásra, táskáját, a benn lévő 80 ezer forinttal együtt elvette, majd motorkerékpárral elmenekült. Ezt követően hasonló módon támadtak meg postásokat Budapesten a II. kerületben a Lipótmezei utcában és más helyeken.

Ez év júliusában szintén Pilisvörösváron bukkant fel egy motoros, aki gyanússá vált egy postai kézbesítőnek. A postás értesítette a rendőröket, akik igazoltatták a motor vezetőjét és utasát. T. Krisztián és H. Attila a rendőrségen bevallották, hogy további öt hasonló korú fiatalemberrel indították az akciókat. Az egyik feltételezett rabló, T. Krisztián többször is vállalt alkalmi munkát a pilisvörösvári postánál. Társai előre megbeszélték vele, hogy augusztus 19-én tőle veszik el a pénzt.

Jelenleg négyen vannak előzetes letartóztatásban, a banda három tagja szabadon védekezhet. A rendőrség keresi a banda egyik büntetett előéletű tagját, Holecz Sándor budapesti lakost.

(MTI)