A Fidesz parlamenti frakciója szerint az a tény, hogy a szocialista Tóth Károly gyűjtést szervezett Pallag László megsegítésére, és ebben elfogadja az olajmaffia segítségét, azt jelenti, hogy a szocialisták és Pallag összejátszanak az olajmaffiával. A Fidesz szerint Pallagnak inkább bocsánatot kellene kérnie azoktól, akiket alaptalanul megvádolt. A szocialista Tóth Károly komolytalannak tartja a Fidesz feltevését és gratulált a fideszes képviselőknek, hogy ilyen nagy marhaságot sikerült összehordaniuk.

A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja megdöbbentőnek tartja, hogy a Pallag László (FKGP) által vezetett, olajügyeket vizsgáló parlamenti bizottság megszűnését követően Tóth Károly szocialista honatya, gyűjtést indított a rágalmazás miatt az igazságszolgáltatás által elmarasztalt és pénzbírsággal sújtott kisgazda képviselő megsegítésére.

- A szocialista képviselőn keresztül maguk a szocialisták is elfogadják az olajmaffiózók hozzájárulását a Pallag-kassza feltöltéséhez - olvasható a Fidesz-frakció közleményében, amelyet pénteken juttattak el az MTI-hez.

A legnagyobb kormánypárt képviselőcsoportjának álláspontja szerint a tények ismeretében jogos a következtetés, miszerint "az olajosoktól a szocialistákon át egyenes út vezet Pallag Lászlóig, és eddig példátlan összjáték bontakozik ki bűnözők és egy politikai párt, jelesül a szocialisták és az olajmaffia között".

- Az MSZP bűnözőktől gyűjt pénzt, Pallag László pedig szocialista áttétellel a bűnözőktől fogad el pénzt - áll a közleményben.

A Fidesz országgyűlési képviselői választ várnak arra a kérdésre, hogy miként akarják a szocialisták a közéletet megtisztítani.

Nézetük szerint Pallag Lászlónak ebben a helyzetben mindenekelőtt a megrágalmazott Pintér Sándor belügyminisztert, valamint az ugyancsak alaptalan vádakkal illetett más politikusokat kellene megkövetnie.

- Ugyancsak fontos lenne, hogy saját pártjához való viszonyát tisztázza, hiszen az FKGP parlamenti képviselőcsoportjának állásfoglalásait is rendre figyelmen kívül hagyta - olvasható a közleményben.

A Fidesz-frakció álláspontja szerint a szocialista támogatással az olajbizottságban elfogadott Pallag-jelentést az Országgyűlés méltán vetette el, és a testület volt elnöke ezek után akkor járt volna el tisztességesen, ha a megvádoltaktól bocsánatot kér, valamint ha a közvélemény előtt is elismeri: egy év alatt semmiféle konkrét eredményt nem tudott felmutatni.

A Fidesz-frakció szerint az ügy legfontosabb tanulsága, hogy a tisztességtelenségre nincs mentség, továbbá a hozzá nem értés nem bocsánatos bűn, mert az is további tisztességtelenségekhez vezethet.

Tóth Károly szocialista képviselő komolytalannak tartja azt a fideszes felvetést, hogy az MSZP-nek bármiféle köze lenne az olajmaffiához. A szocialista képviselő közölte: aki elolvasta felhívását, amelyben gyűjtést indított a bíróság által pénzbírsággal sújtott Pallag László kisgazda képviselő javára, az tudja, hogy az MSZP-t képtelenség összemosni a kisgazdapárttal.

- A Fidesz, a legfőbb ügyész és a Belügyminisztérium munkája miatt alakult úgy, hogy a magyar társadalom nem ismerhette meg az olajügyek haszonélvezőit - mondta a képviselő.

Szerinte komolytalan az a felvetés, hogy azért, mert segíteni akar Pallag Lászlón, az MSZP-nek vagy neki bármiféle köze lenne az olajmaffiához.

- Gratulálok a Fidesznek, hogy, bár lassan reagálva felhívásomra, de nagy marhaságokat sikerült összehordania - fogalmazott Tóth Károly.

(MTI)