Személyi változásokat hajt végre Matolcsy György gazdasági miniszter január 1-jei hatállyal a Gazdasági Minisztériumban - tájékoztatta a tárca sajtótitkársága az MTI-t pénteken közleményben. Néhány munkaterületet összevonnak és megszűnik az eddigi ágazati helyettes államtitkári poszt. A személycserék miatt új vezetője lesz a Magyar Turizmus Rt-nek is.

Sajtóértesülések után pénteken hivatalosan is bejelentették a Gazdasági Minisztériumban történő személycseréket. Hegedűs Éva főcsoportfőnök, aki eddig a gazdaságpolitikai főcsoport vezetője volt, közgazdasági helyettes államtitkári megbízást kap, és tevékenységi köre kiegészül az energetikai ágazat felügyeletével.

A foglalkoztatáspolitikai helyettes államtitkárságot az eddig főcsoportfőnökként tevékenykedő Székely Judit helyettes államtitkárként fogja vezetni.

A Gazdasági Minisztériumban az európai uniós felkészülést a jövőben közvetlenül a miniszter irányítja.

A társadalmi párbeszéd irányítását a jövő évtől nem helyettes államtitkár, hanem Glattfelder Béla politikai államtitkár végzi.

Az EU-csatlakozással kapcsolatos bérfelzárkóztatásért miniszteri megbízottként Herczog László lesz felelős, aki eddig a foglalkoztatáspolitikai helyettes államtitkárságot vezette.

Megszűnik az ágazati helyettes államtitkárság, Hónig Péter eddigi ágazati helyettes államtitkár a miniszter felkérésére az energiatakarékossági program kidolgozásában vesz részt. Az általa felügyelt szakmai főosztály szervezeti hovatartozásáról a miniszter a közeljövőben dönt.

A Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH) vezérigazgatójának megbízatása lejár. Ezért a vezérigazgatói posztra pályázatot írtak ki, amelyre több mint 30 ajánlat érkezett. A jelentkezők közül a GM és a Külügyminisztérium közös bírálóbizottságának javaslatára a gazdasági miniszter Skultéti Vilmost találta alkalmasnak, aki több éves hazai és nemzetközi befektetés-fejlesztési tapasztalattal rendelkezik. Az ITDH eddigi vezérigazgatóját, Melega Tibort a miniszter elismerő oklevélben részesítette.

A Magyar Turizmus Rt. új vezérigazgatója Árva László közgazdász lesz. Az eddigi vezérigazgató, Zsámboky Gábor a jövőben a társaság turisztikai képviseletének irodáját vezeti.

(MTI)

Ajánló: