Azonnali hatállyal lemondott megbízatásáról a Légiforgalmi és Repülőtéri Igazgatóság (LRI) légiforgalmi főosztályának szakmai vezetése. Így jelenleg nincs szakmai vezetője a repüléstájékoztató központnak, a Ferihegyi körzeti központnak, a légiforgalmi főosztálynak, valamint a teljes magyar légteret felügyelő körzeti irányítóközpontnak.

A négy vezető váratlan lemondását az indokolta, hogy korábban a szakszervezetek, a munkáltatók és a munkavállalók által jóváhagyott jövő évi vezetői kinevezéseket az LRI vezetői - minden szakmai alap nélkül - megváltoztatták. A vezetők távozása érintheti a légirányítás szakmai színvonalát, mivel karácsony és szilveszter közeledtével a légiforgalom napokon belül jelentősen megnövekszik, és közeledik december 28-a, amikor az európai normáknak megfelelően egyes rendkívül fontos magyarországi repülőútvonalak iránya megváltozik. Így például több kelet-nyugati irányú útvonal nyugat-keleti irányúvá változik.

Metes György, a légiforgalmi irányítók szakszervezetének vezetője nem akarta kommentálni a HavariaPress információit, de elmondta: a légi irányításban uralkodó kaotikus állapotokat már most jellemzi, hogy amikor egy munkatárs bejelentette, hogy nem akar dolgozni a ráosztott napon, nem akadt senki, aki megindította volna ellene a fegyelmi vizsgálatot.

(HavariaPress)