Ingyenkonyhák az ünnepek alatt a fővárosban

A Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat szombaton 11 és 15 óra között a szeretetvendégség keretében ezer adag meleg étellel várja Budapesten a XIII. kerületi, Országbíró utcai szociális központjában a rászorulókat.

A Blaha Lujza téri parkolóban a kereszténység, a buddhizmus és a hinduizmus magyarországi hívei szombaton déltől, vasárnap, hétfőn és kedden 13 órától ezer adag meleg ebédet, valamint élelmiszer- és ruhacsomagot osztanak szét a rászorulók között.

A Fővárosi Önkormányzat 6.500 adag meleg ételt oszt szét december 24-én, vasárnap délben a Petőfi Csarnok mellett.

A Magyar Vöröskereszt Budapesti Szervezete december 24-én, 25-én és 26-án a VIII. kerületi Homok utcai és a VII. kerületi Damjanich utcai ingyenkonyháján 500-500 adag ételt oszt ki fél tizenkettőtől a rászorulóknak.

A X. kerületi Bihari úti intézményben 300 hajléktalant lát vendégül a vöröskereszt az ünnep három napján. A XXI. kerületi Ady Endre úti átmeneti szállón december 24. és január elseje között naponta kétszáz embernek adnak meleg ebédet a vöröskeresztesek.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Moszkva téri nappali melegedője december 24-én reggeltől december 25-én délig - éjszakais - nyitva tart, vacsorával várja a rászorulókat. A szolgálat éjszakai teajárata szintén úton lesz karácsony éjjel.

Az Üdvhadsereg a II. kerületben, Bajnok utcai telephelyén december 24-én délután kettőtől este hatig várja az otthontalanokat vallásos műsorral, vacsorával és ajándékosztással.

Az Oltalom Karitatív Egyesület a VIII. kerületi, Dankó utcai nappali melegedőjében december 24-én délután fél háromtól istentiszteletet, betlehemes játékot tart. A 150 férőhelyes melegedőben a program után ajándékot és vacsorát kapnak a hajléktalanok. Az Oltalom nappali melegedője és népkonyhája az idén karácsony második és harmadik napján is fogadja az otthontalanokat.

(MTI)