A MOSZ is az Alkotmánybírósághoz fordul a szövetkezeti törvény elfogadása miatt

Az MSZP és az SZDSZ után a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) is az Alkotmánybírósághoz (AB) fordul. A Nagy Tamás vezette szervezet azt kéri az AB-tól, hogy semmisítse meg a mezőgazdasági szövetkezeti üzletrészről elfogadott törvényt.

A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) kérni fogja az Alkotmánybíróságtól a mezőgazdasági szövetkezeti üzletrészről elfogadott törvény megsemmisítését - tájékoztat a MOSZ közleményében, amelyet szerdán juttatott el az MTI-hez.

A közleményben a MOSZ nehezményezi, hogy Mádl Ferenc köztársasági elnök a hozzá küldött számos kérést és véleményt figyelmen kívül hagyva aláírta a törvényt. Az elnöki hivatal által kiadott közlemény szerint ugyan mérlegelte a törvény durva alkotmányellenességére figyelmeztető véleményeket, mégsem élt a jogával, hogy ezekről kikérje az Alkotmánybíróság véleményét - írja a MOSZ.

A szövetség a közleményben meggyőződését fejezi ki, hogy kérelmét követően az Alkotmánybíróság nem hagyja majd szó nélkül az alkotmányos elvek és alapjogok semmibevételét.

Ugyanakkor a MOSZ aggódik, hogy mire erre sor kerül, a most szabad utat kapott törvény már jóvátehetetlen károkat okoz.

(MTI)

Korábban:

(2000.12.27.9