Az Amnesty International magyarországi szervezetének elnöke bocsánatot kért a szervezet holland hirdetéséért

Szekeres-Varsa Vera, az Amnesty International magyarországi szervezetének elnöke közleményben bocsánatot kért az Amnesty International hollandi szervezetének egyik tisztségviselője által egy holland lapban közzétett hirdetés miatt. A hirdetés szerint a magyar rendőrségen gyermekek fogait verték ki.

"A hirdetésben foglaltakról a magyar hírközlésből nyertem tudomást, mivel a nemzeti tagozatok saját országukbeli ügyekkel nem foglalkoznak. Az ügyeket, amelyekkel dolgozunk, a londoni székhelyű nemzetközi titkárságunkon keresztül kapjuk, és ezek mindig másik országokban történt esetekkel kapcsolatosak" - áll a közleményben. "Mind a nemzetközi titkárság, mind a magyarországi Amnesty International szervezet azonnal leállította a hirdetés további közlését, felszólította a holland szekciót, hogy ha állítását hitelt érdemlően bizonyítani nem tudja, kérjen bocsánatot és jelentse ki, hogy a hír megalapozatlan volt" - tette hozzá Szekeres-Varsa.

A holland szekció igazgatója és sajtófelelőse december 22-én közleményt juttatott el az Országimázs Központhoz - kérve, hogy azt a miniszterelnökségre és a Külügyminisztériumba is juttassák el -, amelyben tételesen bocsánatot kérnek a tévedésükért.

(MTI)