Csak jövőre emelnek vádat a Suzuki Rt. sikkasztással vádolt vezetői ellen

Az ügyészség szerint a Magyar Suzuki Rt. esztergomi gyárának három vezetője szabálytalanul értékesített nyolcvan használt gépkocsit. Ezzel 20 millió forintos kárt okozott a vállalatnak. Az ügyészség egy névtelen feljelentés alapján kezdett nyomozni az ügyben.

Immár bizonyos, hogy csak 2001-ben várható vádemelés a Magyar Suzuki Rt. három, sikkasztással és más bűncselekményekkel gyanúsított vezető beosztású dolgozója ellen - értesült az MTI.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon még szeptemberben bejelentették: rövidesen vádemelési javaslatot nyújtanak be a megyei főügyészséghez.

Az akkor befejezett nyomozás szerint az esztergomi autógyár három vezetője 1995 és 1999 között mintegy nyolcvan használt vállalati gépkocsi szabálytalan értékesítésével, több mint 20 millió forint kárt okozott a részvénytársaságnak.

Pintér Lászlóné megyei főügyész az MTI kérdésére elmondta: nemrégiben elkészült a vádirat, de azt, szakmai kontrollt kérve elküldték a Legfőbb Ügyészségre.

Horányi Miklós, az Legfőbb Ügyészség osztályvezető ügyésze ezt azzal egészítette ki, hogy erre a cselekmény minél pontosabb minősítése érdekében került sor.

Hozzátette: az ügyben csak a jövő év elején várható vádemelés.

Csevár Antal védőügyvéd elmondta: időközben jócskán volt alkalma átnézni az összes bizonyítékot, de megítélése szerint semmi sem támasztja alá a gyanút.

Az ügy ez év január 21-én pattant ki, amikor egy 1999 decemberében érkezett névtelen feljelentést követően bűncselekmény alapos gyanúja miatt elrendelték a nyomozást.

Március végén a cégvezetőket előzetes letartóztatásba helyezték, ami ellen a Suzuki Rt. tiltakozott, s a miniszterelnök segítségét kérte a vezetők szabadlábra helyezése érdekében. Erre április 4-én került sor a Legfőbb Ügyészség döntése után.

(MTI)