Feljelentették Keller Lászlót a Környezetgazdálkodási Intézettel kapcsolatos állításai miatt

A Béhm Ügyvédi Iroda vezetője büntetőfeljelentést tett Keller László MSZP-s képviselő ellen több esetben, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás bűncselekmény elkövetése miatt. Keller vállalja a felelősséget azért, amit mondott.

Az iroda a parlamenti képviselőnek a Környezetgazdálkodási Intézettel kapcsolatos december 21-i és 22-i sajtónyilatkozatait sérelmezi. Szerintük a képviselő kijelentései nem felelnek meg a valóságnak, ugyanis nem jutottak színlelt szerződéssel 60 millió forintos sikerdíjhoz a Környezetgazdálkodási Intézet adóellenőrzésével kapcsolatosan.

A megkötött szerződés - állítja az iroda - nem színlelt, mivel az adóügyekben való képviseletre vonatkozik. Ennek megkötésére az intézménynek valóban szüksége volt, és a szerződésben foglaltakat az iroda teljesítette.

Az iroda hozzáteszi: a szerződés megkötésére nem Skultéty Sándor, a Környezetvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára adott utasítást. A szerződés nem sikerdíjas, annak révén az iroda nem jutott és nem is juthat 60 millió forinthoz.

A közlemény szerint a megbízási szerződés alapján végzett eljárási cselekmények elmulasztása esetén az intézetnek a megállapított adóhiányokat meg kellett volna fizetnie. Így tehát az iroda szerint valótlan az az állítás, hogy a szerződést felesleges volt megkötni, mivel az adótartozást az Országgyűlés egy törvénymódosítással elengedte. "A szerződés megkötésének kelte jóval korábbi" - közölte az ügyvédi iroda.

Keller László MSZP-s frakcióvezető-helyettes vállalja a felelősséget azért, amit a Környezetgazdálkodási Intézet áfa-ügyében állított, és áll elébe annak a pernek, amelyet a Béhm Ügyvédi Iroda indított ellene nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás miatt.

Az ellenzéki politikus a feljelentés hírére reagálva azt mondta: örül a pernek, mert így kiderülhet, hogy milyen körülmények között köttetett meg az ügyvédi iroda és az intézet közötti szerződés. Utalt arra: az ügyvédek a feljelentés tényét rögzítő közleményükben hibásan tulajdonítják neki például azt az állítást, hogy a megbízási szerződés nyomán 60 millió forintos bevételre tett szert az iroda, mert az összegről nem nyilatkozott. "A témával kapcsolatos megszólalásaim az államigazgatással, Skultéty Sándorral, a Környezetvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkárával szemben fogalmazódtak meg" - mondta Keller.

(MTI)