Iker-dömping volt Debrecenben

Az utóbbi huszonnégy óra alatt az átlagosnál háromszor több, összesen tizennyolc csecsemő született Debrecenben, az orvostudományi centrum szülészeti és nőgyógyászati klinikáján. Egy hármas és három kettes ikerszülés is volt a klinikán.

Mérnyi Ágnes, a klinika gyermekgyógyász ügyeletese elmondta: valamennyi csecsemő egészséges, bár néhányuk még gépi lélegeztetésre szorul. Mindegyik csecsemő koraszülött: a terhesség 31., illetve 35. hete közötti időszakban születtek.

A hármas ikrek - az 1700 grammos Orosz Fanni, az 1720 grammos Orosz Cintia és az 1970 grammos Orosz Patrik - kétpercenként látták meg a napvilágot - mondta el Mérnyi. Őket császármetszéssel segítették a világra, és rövid légzéstámogatás után valamennyien kielégítő állapotban vannak, nem szorulnak gépi lélegeztetésre - tette hozzá.

Ugyancsak császármetszéssel születtek a Balogh-ikrek: az 1440 grammos Klarissza és az 1480 grammos Vivien. Az ő lélegzésüket még gép segíti, ugyanúgy, mint a spontán szüléssel világra jött 1750 grammos Héjas Dorináét.

Utóbbi ikertestvére, az 1300 grammos Szonja már nem szorul gépi légzéstámogatásra, mint ahogy a Vágner-ikrek: a 2250 grammos Szilvia és a 2440 grammos Krisztián sem - közölte Mérnyi Ágnes gyermekgyógyász.

(MTI)