Torgyán szerint a kisgazdák elégedettek eddigi teljesítményével

Szombaton kezdődött a kisgazdapárt kezdődött három napos gödi ülése. Torgyán József, az FKgP elnöke szerint az elnökség eredményesnek ítélte meg az agrárgazdaság elmúlt évi fejlődését.

"A kisgazdák soha nem voltak még ilyen egységesek, mint most, a pártot ért sorozatos támadások kereszttüzében" - mondta Torgyán József, az FKGP elnöke a párt elnökségének szombaton Gödön kezdődött három napos ülése alkalmából. Közölte, hogy az elnökségi tagok döntő többsége részt vesz a találkozón - csupán hárman jelentették be távol maradásukat.

Az ülést azért kellett e szokatlan időpontra tenni - állította -, mert január 3-án találkozóra hívta meg a tizenkilenc megye és a főváros kisgazda elnökét, ami előtt célszerű a párt elnökségének áttekinteni a következő időszak legfontosabb kérdéseit. "Az elnökségi ülésen többi között a parlamenti frakcióvezetés stratégiai kérdései kerülnek a napirendre, így várhatóan szó lesz az úgynevezett paraszti szárny megerősítéséről az országgyűlési munkában" - közölte Torgyán.

Tanácskoznak a választási rendszer kérdéseiről is. Ennek kapcsán az elnökség úgy ítéli meg - amint az ülésen máris kiderült -, hogy nincs sürgető ok a Fidesz-szel való megállapodás gyors megkötésére. Ugyanakkor kilenc szervezettel is - közöttük például a gazdakörök, a kertbarátok szövetsége - együttműködési megállapodásra kíván lépni a párt.

Az ülés első napján értékelték a mezőgazdaság teljesítményét is; az FKGP elnöksége - mondta Torgyán - eredményesnek ítélte meg az agrárgazdaság elmúlt évi fejlődését.

(MTI)