Keddtől az okmányirodák állítják ki a jogosítványokat

Keddtől az okmányirodák állítják ki a jogosítványokat, a gépjárművek törzskönyveit, a forgalmi engedélyeket és a vállalkozói igazolványokat is. Január 2-tól már minden városban és budapesti kerületben működnek az okmányirodák. A Belügyminisztérium szerint ezután sokkal gyorsabban és egyszerűbben lehet majd az iratokat beszerezni.

A Belügyminisztérium nem tart attól, hogy az okmányirodáknak a közlekedés-igazgatási feladatok átvétele problémát okozna - közölte Eiselt György, a BM informatikai és távközlési helyettes államtitkára. Január 2-tól minden városban és budapesti kerületben működik majd okmányiroda, így a korábban a hivatalos iratokat kiadó 152 rendőrkapitányságot 263 iroda váltja fel 1540 ügyintézővel. Keddtől már a Visegrádi utcai Központi Okmányiroda is fogadja az ügyfeleket a fővárosban.

2001- re teljesen elkészült a vállalkozói igazolványok nyilvántartásának egységes rendszere. Így ezután nem kell majd a társintézetektől beérkező adatokra várni, minden információ elérhető lesz az okmányirodák számítógépes rendszerén. Azoknak, akik már kiváltották vállalkozói igazolványukat, 2002. július 1-ig regisztráltatniuk kell magukat az okmányirodáknál, így azok teljes adatbázist építhetnek ki az egyéni vállalkozókról.

(MTI)

Korábban:

( 2000. július 17.)