Lányi véglegesnek tekinti lemondását, és nem indul a 2002-es választásokon sem

Lányi Zsolt reagálva Torgyán kijelentésére, csak annyit mondott, hogy szívesen beszélget a pártelnökkel, de döntése végleges. A kisgazdák lemondott alelnöke hozzátette, nem kíván indulni a 2002-es parlamenti képviselői választásokon sem.

Döntésem végleges, de természetesen szívesen beszélgetek erről Torgyán József pártelnökkel, hiszen joga van ahhoz, hogy ezt kérje - reagált az FKGP-ben betöltött alelnöki és frakcióvezető-helyettesi posztjáról vasárnap lemondott Lányi Zsolt országgyűlési képviselő hétfőn, az FKGP elnökének a Kossuth Rádióban elhangzott chilei nyilatkozatára.

Torgyán József pártelnök nyilatkozatában jelezte: még a január 25-i, a frakcióülés előtt beszélni fog a képviselővel, addig nem tekinti lezártnak a kérdést.

Lányi Zsolt az MTI-nek megerősítette, hogy nem kíván indulni a következő országgyűlési választásokon.

A 72. évében lévő kisgazda politikus ezt korával indokolta, de mint mondta: ez nem jelenti azt, hogy a kisgazdapártban nem akar tovább tevékenykedni.

- Azért is jelentettem ki ezt már többször, hogy engem ne lehessen ijesztgetni azzal, hogy ha nem megfelelően viselkedem, akkor nem lehetek országgyűlési képviselő a következő ciklusban. Én a saját lelkiismeretemmel próbálok elszámolni, és nem az számít, hogy ki milyen pozícióban van - fogalmazott Lányi Zsolt.

Hangsúlyozta: az ő erkölcsi normái szerint a politika stílusa jelenleg nem megfelelő.

(MTI)

Korábban:

(2001.01.08.)