Vádemelési javaslatot nyújtottak be az oktogoni ámokfutó ellen

Vádemelési javaslatot nyújtott be a rendőrség a tavaly júliusban az Oktogonnál két embert súlyosan, kettőt pedig halálosan megsebesítő B. Zsolt ellen több emberen elkövetett emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt. A nyomozás szerint kizárható, hogy a lövöldöző fiatalember ismerte volna azokat, akikre rálőtt.

Dézsi Mihály alezredes, a BRFK szóvivője elmondta: az elmeszakértői vizsgálat megállapította, hogy az előzetes letartoztatásban lévő 25 éves érdi fiatalember cselekvőképes, nem elmebeteg.

Sódor István, a Fővárosi Főügyészség megbízott főügyésze közölte: a főügyészségnek kétszer harminc nap áll rendelkezésre, hogy döntsön a vádemelés kérdésében.

A rendőrség korábbi közlése szerint B. Zsolt öngyilkossági szándékkal bolyongott tavaly július 4-ről 5-re virradó éjszaka a fővárosban, majd betért a Teréz körúti McDonald's gyorsétterembe. Ott egy számára ellenszenvesen viselkedő asztaltársaság
indulatot váltott ki belőle, és emiatt, közelről, három fiút lelőtt. Az elkövető a pánik miatt menekülő emberekkel együtt ért ki az utcára, ott két fiatalt zsebtolvajnak nézett, emiatt rájuk lőtt, és egyiküket életveszélyesen megsebesítette. Az ámokfutó - elmondása alapján - a fegyvert két héttel korábban
szerezte, öngyilkossági szándékból. A nyomozás szerint kizárható, hogy a tragikus eseményeket megelőzően bármilyen kapcsolat lett volna az elkövető és a sértettek között.

(MTI)