Bernáth Varga Balázs, az FKGP főtitkára Torgyán József pártelnököt távollétében helyettesítő kisgazda politikus komolytalannak nevezte a szombaton alakult válságstábot. A válságstábot a Független Kisgazdapárt felfüggesztett fővárosi vezetősége alakította meg Budapesten.

A válságstáb megbeszélésen részt vett Molnár Róbert országgyűlési képviselő, legfelsőbb vezetői szinten képviseltette magát tíz megye. Utóbb bejelentették, hogy elkészítették operatív programjukat Torgyán József leváltására.

Bernáth Varga Balázs "mesedolognak" minősítette a történteket, leszögezve: a kisgazdapártot még azoknak sem sikerült feldarabolni, akik tíz éve ezen dolgoznak. A főtitkár úgy tudja, hogy a szervezkedés élére Nagy Ferenc József, volt agrárminiszter állt.

- Az egykori kisgazda pártelnöknek miniszterként sem sikerült összetartania az FKGP-t, hanem inkább megosztotta azt - fogalmazott. A felfüggesztett fővárosi kisgazda vezetőség tevékenységéről azt mondta: Liebmann Katalin komoly pénzből sem tudta megszervezni a budapesti szervezetet, "a mostani helyzetben pedig pénz nélkül semmire sem fog menni".

Bernáth Varga Balázs hangsúlyozta, hogy Torgyán Józsefet folyamatosan tájékoztatják a magyarországi helyzetről. - A pártelnöknek pontos információi vannak arról, hogy mi történik idehaza és ő is komolytalannak tartja a válságstábot - közölte a főtitkár.

(MTI)

Korábban:

(2001. január 13.)