A budapesti külső kerületek kifogásolják a forrásmegosztás előkészítését

A külső kerületek szövetsége egyhangúlag elfogadhatatlannak tartja, hogy a törvényes határidő előtt 30 nappal nem jutott el hozzájuk az ez évi forrásmegosztási javaslat.

Mester László, a szövetség soros elnöke elmondta, a szövetség alapvetően fontosnak tartja, hogy a főváros kerületeiben a törvényben előírt határidőben megszülethessenek a költségvetések. A késedelem miatt bekövetkező törvénysértésért a szövetség minden felelősséget a fővárosi önkormányzatra hárít.

A szövetség felkérte a fővárosi önkormányzatot, hogy a parlament által december 19-én elfogadott költségvetési törvény figyelembevételével mielőbb készítse el a forrásmegosztási rendelet tervezetét, s juttassa el azt a kerületekhez. A szövetség egységesen állást foglalt arról is, hogy a jelenlegi helyzetben a forrásmegosztásra tavaly decemberben készült modell kidolgozatlansága miatt nem alkalmazható.

Azt tartanák elfogadhatónak, ha a működési kiadások száz százaléka a tavalyi forrásmegosztás módszerével, a fejlesztések pedig a fennmaradó mértékig, a tavalyi deficitnek megfelelő arányban kerülnének tervezésre.