Polt Péter válaszára vár Keller László az FVM szabálytalan pénzfelhasználásainak ügyében

Nem kapott választ a legfőbb ügyésztől Keller László, az MSZP frakcióvezető-helyettese december 11-i beadványára, amelyben "a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium - megítélése szerint - szabálytalan, törvénytelen pénzfelhasználása" miatt kért teljes körű vizsgálatot és a szükséges eljárás lefolytatását.

A politikus azzal indokolta a beadvány megírását, hogy "az országgyűlési képviselőnek kötelessége bejelentést tenni a tudomására jutott törvénytelenségekről vagy azok gyanújáról". Keller szerint ilyen eset volt, amikor "az Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) letéti számlájáról 15 millió forintot utaltak át szabálytalanul a vajai Teréz Anya Egyesület számlájára", miután Torgyán úgy döntött, az árvízkárosultaknak szánt összeg felett Balogh Gyula, az FKGP szervező-főtitkára rendelkezik. Ehhez hasonló szabálytalanságot vélt felfedezni a szocialista honatya, amikor 200 millió forint alaptőke-csökkentést hajtottak végre az egyik FVM-társaságnál, a pénzkivonásból pedig más társaságok tőkefeltöltését végezték el. Ugyancsak itt említette az FVM tulajdonában lévő Agrárinnovációs Kht. tevékenységével kapcsolatos kifogásokat, amelyekről korábban lapunk is többször tudósított.

A képviselő a legfőbb ügyésznek írt bejelentésében a szabálytalanságok közé sorolja a biodízel-gyártással kapcsolatos FVM-döntéseket.

A frakcióvezető-helyettes a Magyar Hírlapnak elmondta: miután több mint egy hónap alatt sem válaszolt bejelentésére a Legfőbb Ügyészség, a nyilvánossághoz fordul, mivel ő "nem nyomozószerv".

(Magyar Hirlap)