Torgyán megvonta Kiszely és Liebmann szakmai tisztségeit

Torgyán József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, az FKGP elnöke chilei látogatása alatt megfosztotta a regionális fejlesztési tanácsokban betöltött szakmai tisztségétől Kiszely Katalin országgyűlési képviselőt és Liebmann Katalin felfüggesztett fővárosi kisgazda elnököt.

Kiszely Katalint - aki a Pest Megyei Területfejlesztési Tanács miniszteri megbízottja volt - nem érte váratlanul, hogy megvonták tőle a szaktárca vezetőjének képviseleti jogát.

- A párt normál működése szerint ez várható volt - vélekedett a politikus, majd hozzáfűzte: szakmai munkáját közmegelégedésre végezte, ezért a megbízatás megszüntetését a bizalomvesztés okozhatta.

Liebmann Katalint hivatalosan még nem értesítették a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanácsban betöltött miniszteri képviselet visszavonásáról, de úgy tudja, az iratot már postázták.

- Torgyán József, információim szerint, Chiléből adta ki az erre vonatkozó utasítást, és Szabadi Béla földművelésügyi államtitkár írta alá a levelet - közölte a politikus, aki retorziónak tartja a döntést.

- Sajnálom, mert ez kifejezetten szakmai munka volt, emiatt iratkoztam be a közgazdaság-tudományi egyetemre és már közigazgatási szakvizsgát is tettem. A pártelnök a szakmai jövőképemet vette el - hangsúlyozta Liebmann Katalin.

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

(2001. január 16.)