A Legfelsőbb Bíróság április 21-re tűzte ki a Rapcsák András polgármesteri tisztségének megszüntetésére indított per tárgyalását. Mivel azonban már nem állnak fenn a keresetindítás feltételei, hiszen időközben azzal, hogy a közgyűlés feloszlatta magát, megszűnt Rapcsák András polgármesteri tisztsége is, a bíróság megszüntető határozatot fog hozni.

Túri József, Hódmezővásárhely volt alpolgármestere, jelenleg önkormányzati képviselő elmondta, hogy az 1999 márciusában fegyelmi vizsgálat miatt állásából felfüggesztett polgármester, Rapcsák András tisztségének megszüntetésére az önkormányzat indított pert, amelyet első fokon novemberben meg is nyert.

Az akkori közgyűlés és Rapcsák között kialakult és megoldatlannak látszó vitás helyzet miatt a testület szeptemberben feloszlatta magát, a december harmadikai időközi helyhatósági választáson a szavazatok többségét három polgármesterjelölt közül Rapcsák szerezte meg.

Magyarossy József jogi szakértő elmondta: a Legfelsőbb Bíróság a vonatkozó szabályok értelmében az eljárást megszüntető határozatot fog hozni, ugyanis már nem állnak fenn a keresetindítás feltételei, és a pernek nincs jogalapja.

Azzal, hogy a közgyűlés feloszlatta magát, megszűnt Rapcsák András polgármesteri tisztsége is. A megindított pert viszont a bíróságnak be kell fejezni, adott esetben az eljárás megszüntetésével.

(MTI)