Ifjabb Schirilla György és Csernecszky Attila átúszta a Tiszát Szolnoknál. A páros fagypont körüli hőmérsékletű vízben 11 percet töltött, a táv mintegy 800 méter volt.

Sikeresen teljesítette újabb "úszófeladatát" ifjabb Schirilla György és Cserneczky Attila; a két sportember szombaton átúszta a Tiszát Szolnoknál. A páros negyedórás könnyed, bemelegítő futással készült a produkcióra. A fagypont körüli hőmérsékletű vízbe közvetlenül a Tisza-híd lábánál ereszkedtek be, majd jó ütemű mellúszással vágtak neki a folyónak.

A Tisza átúszására kíváncsi tömeg nagy tapssal jutalmazta a két sportolót. Mostani vállalkozásuk teljesítményének értékét növeli, hogy a kísérő búvárok késése miatt ezúttal biztosítás nélkül voltak kénytelenek átúszni a Tiszát.

A partra érkezés után ifjabb Schirilla György elmondta: a Tiszát azért úszták át oda-vissza, mert az lényegesen keskenyebb mint a Duna. A partközelben már megkezdődött az enyhe jégképződés, egyébként 1 fokos volt a víz, mégis minden simán ment - mondta Cserneczky Attila A táv mintegy 800 méter volt, 11 percet töltöttek a jéghideg habokban. Ifj. Schirilla Györgynek és Cserneczky Attilának ez volt a második sikeres átúszási kísérlete abban a sorozatban, amely egy héttel korábban Vácnál a Dunán kezdődött, s jövő szombaton Szegeden folytatódik. A két sportember az egészséges életmódnak kíván propagandát csinálni különleges produkcióival, s a néhány nap híján két éve elhunyt legendás extrémsportolóra, Schirilla Györgyre emlékeznek a maguk speciális módján.

(MTI)

Korábban:

(2001. január 13.)