Két fekete ló húzta hintó viszi Zámbó Jimmy koporsóját a délben kezdődött gyászszertartáson. A gyászmenetet az énekes legszebb dalaiból készült összeállítás kíséri. A csepeli görög katolikus templom előtt összegyűlt több tízezer rajongó kivetítőn nézhette a szertartást, majd elindultak a temető felé a több mint 4 kilométeres útvonalon. Az egész nap zárva tartó temetőbe csak a család és a rokonok távozása után lehet bejutni.

Két fekete ló húzta hintó viszi Zámbó Jimmy koporsóját a délben kezdődött gyászszertartáson. A gyászmenetet az énekes legszebb dalaiból készült összeállítás kíséri. A helyszínen összegyűlt több ezer több ezer rajongó kivetítőn nézhette a szertartást, majd elindultak a temető felé a több mint 4 kilométeres útvonalon. Az egész nap zárva tartó temetőbe csak a család és a rokonok távozása után lehet bejutni.

A délben kezdődött gyászszertartáson - amelyet Prodán Gábor görög katolikus esperes végzett - a templom szentélyénél felállítandó ravatal körül csak a család és a meghívottak gyűltek össze, a művész emlékének adózó több tízezer rajongó pedig a templomkertben felállított kivetítőn kísérhette figyelemmel a szertartást. A kápolnában Tóth Mihály csepeli polgármester köszönt el az elhunyttól a kerület lakosai nevében. Tóth Mihály emlékeztetett arra, hogy a popsztár jelentős mértékben járult hozzá a gyászszertartásnak helyet adó templom felépítéséhez, és bőkezű adományaival segített a gyerekeknek és idős embereknek.
A könnyűzenei szakma nevében Kozsó búcsúztatta a művészt, aki tíz éven át ugyanazon lemezkiadónál dolgozott Zámbó Jimmyvel. A búcsúztatók között a rokonságon kívül ismerősök, barátok, köztük Mészöly Kálmán, Fási Ádám és Komáromi István is jelen volt.

A csepeli Rákóczi téri görög katolikus templom kapuit már pénteken 14 órakor megnyitották a nagyközönség előtt, akik a rendőrség által telepített kordonon keresztül elhaladva róhatták le kegyeletüket a bejárati ajtóhoz közel felravatalozott koporsó előtt ma délelőtt 11 óráig.

A gyászmenet 13 óra 20-kor hagyta el a templomot és a kijelölt, több mint 4 kilométeres útvonalon - hatalmas tömeg kíséretében és élő kordonnal övezve - elindult a temető felé. Zámbó Jimmy koporsóját két fekete ló húzta hintó viszi. A gyászoló családot és a meghívottakat két, koszorúkat és virágokat szállító kocsi követi, amelyek közül egyik az énekes legszebb dalaiból készített összeállítást sugároz.

A tervek szerint a gyászmenet eleje egy óra alatt ér majd a temetőhöz, mely ma egész nap zárva lesz. Mivel a sírhely a főbejárattól néhány méterre, a kerítésnél található, mindössze 250-300 ember - elsősorban a család és a meghívottak - láthatják majd a temetést, amely nagyon rövid lesz.

A rajongók a család távozása után a kordonnal kijelölt útvonalon vonulhatnak el a sír előtt. A Király búcsúztatására nemcsak vidékről, de még külföldről is érkeztek a rajongók.

(MTI)

Ajánló:

(2001. január 2.)

Korábban:

(2001. január 19.)