A több milliárdos veszteséget okozó pilótajáték szervezői közül, a csalásért elítélt Tribuszer Zoltánné megkezdte börtönbüntetésének letöltését. Bűntársát Bathó Erzsébetet, - aki könyvelőként működött közre az ügyben - a német hatóságok kiadják Magyarországnak.

Az illetékes német hatóság hozzájárult az igazságügy-miniszter által Tribuszer Zoltánné bűntársa, Bathó Erzsébet ellen előterjesztett kiadatási kérelem teljesítéséhez, akit ezt követően az Interpol Magyar Nemzeti Iroda hazaszállított, és megkezdte a bíróság által kiszabott büntetés letöltését - tudatta az Igazságügyi Minisztérium kedden közleményben az MTI-vel.

A német rendőrség nemzetközi körözés alapján múlt év szeptemberében fogta el a németországi Wiesbadenban Bathó Erzsébetet, Tribuszer Zoltánné könyvelőjét.

A Legfelsőbb Bíróság 1997 júliusában jogerős végzéssel hagyta helyben a Baranya Megyei Bíróság elsőfokú döntését, amely különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt 9 évre ítélte Tribuszer Zoltánnét.

Az ügy harmadrendű vádlottja, Bathó Erzsébet büntetését két és fél évről három és fél évre emelte a másodfokon eljáró bíróság.

Ezt követően azonban sem Tribuszer Zoltánné, sem Bathó Erzsébet nem vonult be a büntetés-végrehajtási intézetbe, ezért a rendőrség elrendelte körözésüket.

A rendőrök 1999. november 18-án a főváros XIII. kerületében, egy bérelt lakásban fogták el Tribuszer Zoltánnét, aki még aznap megkezdte büntetése letöltését a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben.

(MTI)

Korábban:

(1999.11.19.)