A Népszava szerkesztősége csütörtökön átadta a Fővárosi Főügyészségnek azt az írásos nyilatkozatot, amelyet Deésy Géza, a kazetta-ügy koronatanúja tett az általa felvett beszélgetés résztvevőiről, a felvételkészítés körülményeiről. A kazettán rögzített beszélgetésről, amelynek alapján kenőpénz elfogadásával hozták kapcsolatba Torgyán Attilát, Torgyán József kisgazda pártelnök, földművelésügyi miniszter fiát, először hétfői számában számolt be a Népszava.

"A Népszava szerkesztősége csütörtök délelőtt átadta a Fővárosi Főügyészségnek azt az írásos nyilatkozatot, amelyben Deésy Géza, a kazetta-ügy koronatanúja megnevezi a hangkazettára rögzített
beszélgetés résztvevőit, valamint a felvételkészítés körülményeit. Nyilatkozik továbbá arról, hogy milyen okból jött létre a találkozó, és ki volt a kenőpénz címzettje"- mondta H. Bíró László, a Népszava főszerkesztője.

Torgyán Attila és Torgyán József jogi lépéseket helyezett kilátásba az üggyel kapcsolatban. A kisgazda elnök összeollózott, silány munkának nevezte a hangszalagot.

A kazetta-ügy szóba került a miniszterelnök és Torgyán József szerdai találkozóján is. A kisgazda pártelnök a megbeszélés után úgy nyilatkozott: nem elkendőzni, hanem teljes egészében feltárni szeretné a Népszavában megjelent ügyet.

(MTI)