Torgyán József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter szerint Deésy Géza nem pártatlan koronatanú, hanem az ő "politikai ellenfelei által létrehozott lejárató, hamisan vádoló csoport" vezetője. Torgyán József közölte: Deésy Géza megzsarolta Torgyán titkárságvezetőjét, és egyéb bűncselekmények elkövetésével is alaposan gyanúsítható.

A Népszava csütörtöki számában interjút közöl Szembeszállok Don Torleonével címmel, amelyben a "kazetta-ügy koronatanúja", Deésy Géza számol be az általa felvett beszélgetés résztvevőiről, a
felvételkészítés körülményeiről. A felvétel alapján kenőpénz elfogadásával hozták kapcsolatba
Torgyán Attilát, Torgyán József kisgazda pártelnök, földművelésügyi miniszter fiát.

"Deésy Géza ez év januárjában hivatalom titkárságvezetőjét is megzsarolta, és lejáratásom érdekében egyéb bűncselekmények elkövetésével is alaposan gyanúsítható. Így az Agrárinnovációs Kht. iratainak ellopásával, valamint olyan hamis banki átutalásokkal, amelyek több személyt érintőleg alkalmasak lehettek volna újabb Népszava-rágalmak megfogalmazásához. Emiatt büntető eljárások vannak folyamatban" - közölte Torgyán.

"Deésy Géza és a Népszavában megjelent hamis vád egy másik szereplője nem a kisgazdapárttal, hanem Tímár György képviselő úrral hozható kapcsolatba. Én a nevezettel legalább nyolc éve nem is találkoztam, személye a biogiliszta-ügylet leleplezése óta nem kívánatos" - közölte a kisgazda pártelnök. Deésy Géza a Népszavában azt állította: 1998-ban egy miniszteri pályázatra dolgozták ki az úgynevezett agropark-hálózat létrehozásának projektjét. Mint mondta, a vállalkozás összesen 400
millió forintba került volna, de az induláshoz 100 millió forintot kértek. A napilap írása szerint ezzel a pályázattal hozható összefüggésbe a Torgyán Attilával kapcsolatos vád, amely szerint az agrárminiszter fia 3 millió forint kenőpénzt fogadott el.

"A Népszavában említett - nem 100, hanem 428 millió forint megszerzését célzó - pályázatot én utasítottam el, ezért a gyanúsítás eleve alaptalan"
- közölte Torgyán József.

(MTI)