A zirciek négy jelöltre, az SZDSZ színeiben induló, a Sziget Környezetvédelmi Egyesület és a Vállalkozók a Bakonyért Egyesület által támogatott Horváth Lászlóra, valamint Bakonyi Imre és Ladányi József független jelöltre, továbbá a polgármesteri tisztségéről novemberben lemondott Varga Tiborra voksolhatnak.

Varga Tibor - tavalyi lapértesülések szerint - a testületen belüli ellentétek miatt vált meg posztjától. Heves testületi vitákat követően Varga Tibor akkor állt fel székéből, amikor a képviselők leszavazták a városi tornacsarnok építésére tett indítványát. Ezt azzal indokolták, hogy az önkormányzat nehéz anyagi helyzetben van, a beruházást nem tudja felvállalni.

Az önkormányzat munkáját a választásokig Hevesi Gusztáv, a testület korelnöke irányította, akinek javaslatára a képviselők a múlt év végén megszavazták, hogy könyvvizsgálói és számvevőszéki vizsgálat derítse ki, mi az oka annak, hogy a város néhány év alatt csőd közeli helyzetbe került.
Hevesit a döntést követően névtelen telefonálók többször megfenyegették.

A zirci időközi polgármester-választáson vasárnap délután fél egyig a 7500 lakosú város 5900 választópolgárából 1277 járult az urnák elé, ami 21,67 százalékos részvételi arányt jelent.

(MTI)

Ajánló: