Lemondásra szólította fel érintett kollégái nevében a Magyar Televízió (MTV) regionális, nemzetiségi és határon túli főszerkesztőségének vezetőjét, Belénessy Csabát kedden a szegedi körzeti tévéstúdió egyik külsős munkatársa, Baricz Árpád. Belénessy Csaba kedden zárt körű megbeszélést folytatott az öthavi járandóságuk mielőbbi kifizetését követelő külsős munkatársakkal.

A szegedi, a pécsi és a debreceni körzeti tévéstúdiók külsős munkatársai pénteken nyílt levélben követelték az MTV elnökétől pénzük kifizetését. A szegedi munkatársak a megbeszélésen több kérdésre vártak választ felettesüktől. A többi között arra, mi lesz a stúdió további sorsa, igazak-e a privatizálásról szóló híresztelések. Elmondták, hogy négy éve létbizonytalanságban élnek, azóta ugyanis rendszeresen késnek a kifizetések. Ennek ellenére mindig elkészítették a műsorokat.

A külsősök felháborítónak tartják, hogy az MTV vezetése a mostani tarthatatlan állapotot nem a pénz kifizetésével, hanem a külsős és belső munkatársak és a vidéki stúdiók egymás ellen hangolásával kívánja megoldani.

A megbeszélésről Baricz Árpád tájékoztatta a sajtó - a külsős munkatársak által meghívott - képviselőit, akiket az értekezletre nem engedtek be. Baricz szerint nem kaptak kielégítő választ kérdéseikre. Nem derült ki, az MTV mikor fogja eddig elmaradt bérüket kifizetni, a vidéki stúdiók privatizációjáról is csak ködös találgatások léteznek.

Belénessy Csaba kifejezte reményét, hogy az érintett munkatársak minél hamarabb kapnak pénzt, de erre nem tudott garanciát vállalni.

Baricz lemondásra szólította fel a regionális főszerkesztőség vezetőjét, aki közölte, hogy nem mond le. Azt viszont elmondta, hogy a Magyar Televízió magántőke bevonásával szeretné digitális technikához juttatni a szegedi és a pécsi stúdiókat is - Miskolcon, Sopronban már van, Debrecenben a városi televízióval tárgyalnak - ez azonban távlati terv - mondta. Cáfolta, hogy egy tartalékstáb készen állna arra, hogy az esetleges távozók helyébe lépjen.