Egy legenda halála Daytonában

Tragédiával zárult a 43. daytonai 500 mérföldes verseny: az utolsó körben több autó ütközött, s a 49 éves NASCAR-legenda, Dale Earnhardt halálos sérüléseket szenvedett.

Fotó: Reuters

Az ütközés: Earnhardt autója (3) keresztben
A Winston Kupa hétszeres bajnokának Chevroletje a befejező kanyarban nagy sebességgel csapódott Sterling Marlin Dodge márkájú autójának, s oldalra vágódott. Az érkező Ken Schrader (Pontiac) már nem tudta kikerülni, s a két jármű közel 300 km/órás sebességgel a falnak rohant.

Earnhardtot a tűzoltók szabadították ki az összeroncsolódott kocsiból, majd kórházba szállították. A rutinos pilóta már ekkor rendkívül rossz állapotban volt, eszméletét vesztette, s az orvosok minden fáradozása hiábavalónak bizonyult, nem tudták megmenteni az életét. Halálos ágyánál ott volt 26 éves fia, a daytonai versenyen 2. helyen végző Dale Earnhardt Jr.

"Nem is tudom pontosan, hogy mi történt. A baleset nagyon gyorsan játszódott le" - mondta Ken Schrader.

A halál pontos okát a boncolás után hozzák nyilvánosságra. Az elsődleges elemzések szerint valószínűleg a fejsérülések játszottak döntő szerepet a tragédiában.

George W. Bush, az Egyesült Államok elnöke a család közeli barátjaként fejezte ki részvétét a pilóta feleségének és gyermekeinek.

Az 1951. április 29-én született kiváló autóversenyző NASCAR-pályafutása során több mint 41 millió dollárt nyert. Három évvel ezelőtt győzött legutóbb a daytonai 500 mérföldes viadalon.

(MTI)

Ajánló:

Az autóverseny feketébe öltöztetett honlapja