A rendőrség által kirendelt igazságügyi szakértő nem talált manipulációra utaló jeleket a Népszava birtokába jutott Deésy Géza által készített magnókazettán, amelyen - időközben azonosított szereplők - Torgyán Attilának szánt 3 millió forint átadásáról tárgyalnak.

A Magyar Hírlap információi szerint az igazságügyi szakértői jelentés a héten érkezett meg a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságra. Az SZBEI-n továbbra is folynak a kihallgatások a befolyással való üzérkedés alapos gyanúja miatt indított eljárásban. A Magyar Hírlap úgy tudja, rövidesen kihallgatásra idézik a kisgazdaelnök fiát, Torgyán Attilát is. Az ORFK február 6-án rendelte el a nyomozást ismeretlen tettes ellen azok után, hogy a napilap eljuttatta a corpus delictit, Deésy Géza vállalkozó, a hangfelvétel készítője pedig önmagát is vádoló feljelentést tett a Fővárosi Főügyészségen.

A tavaly májusban készített felvételen öt szereplő arról beszél, miként juttassa célba a földművelésügyi miniszter fiának az agrártárcától származó kenőpénzt. Torgyán Attilától remélték: közbenjár apjánál ügyükben.

(Magyar Hirlap)

Korábban:

(2001.02.08.)