A hannoveri villamos- beszerzés ügyével kapcsolatban a Közigazgatási Hivatalhoz és a Közbeszerzési Bizottsághoz fordul jogorvoslatért a fővárosi MIÉP-frakció. Szerintük a döntési folyamat törvénysértő volt: az előterjesztés szövegét ugyanis csak néhány órával a szavazás előtt kapták meg a képviselők.

A Magyar Igazság és Élet Pártja fővárosi képviselőcsoportja elfogadhatatlannak tartja, hogy a költségvetést érintő 7 milliárd forintos közgyűlési előterjesztést csak a csütörtöki döntés előtt néhány órával kapták meg a képviselők. Ezért a MIÉP a Közigazgatási Hivatalhoz és a Közbeszerzési Bizottsághoz fordul jogorvoslatért.

A frakció a felszíni tömegközlekedés, azon belül a kötöttpályás közlekedés fejlesztésének elmaradásáért Demszky Gábor főpolgármestert és a városvezető MSZP-SZDSZ koalíciót teszi felelőssé.

Kifogásolják azt is, hogy a párt módosító indítványát, amely szerint a magyar ipar kezdje meg a felkészülést az elavult járműpark lecserélésére, az MSZP, a Fidesz és az SZDSZ elutasította. Ugyanakkor - a MIÉP szerint – a négyes metró megvalósítására félretett 100 milliárd forint megoldaná a fővárosi tömegközlekedés problémáit.

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

( 2001. február 24.)