Imrédy Szabolcsnak választania kellett: vagy a kisgazdapárt elnökségének a tagja, vagy a rádió kuratóriumának. A médiatörvény szerint ugyanis egy párt helyi vagy országos vezetőségének tagja nem lehet a rádió kuratórium elnökségének a tagja.

Imrédy Szabolcs nem régóta tagja az FKGP elnökségének. Két hete, amikor Turi-Kovács Béla lemondott elnökségi tagságáról, Torgyán Imrédyt emelte a vezetői testületbe,

A médiatörvény szerint azonban a két elnökségi poszt összeférhetetlen. Imrédy ezután inkább az FKGP-ben betöltött helyéről mondott le. Az [origo]-nak azt mondta: két oka is van döntésének. Egyrészt a párt egysége ezt kívánta, másrészt nem hagyhatta cserben a rádió elnökségét.

"Így is csonka kuratóriuma van a rádiónak az ellenzék távolmaradása miatt, nem nehezíthettem tovább a helyzetet azzal, hogy én is otthagyom őket" - mondta a kisgazda politikus az [origo]-nak.

Imrédy állítja: lemondása erősíti a kisgazdapárt egységét. Azt egyelőre nem volt hajlandó elárulni, hogy pontosan mit ért ezalatt.

[origo]