Pénteken faxokban és táviratokban volt kisgazda miniszterek, Heves megyei FKGP-vezetők és -szimpatizánsok biztosították támogatásukról a parlamenti frakción belül létrejött polgári platformot, illetve tiltakoztak Várhelyi András frakcióvezető-helyettes leváltása ellen. A kisgazda politikust az FKGP csütörtöki frakcióülésén váltották le a képviselőcsoport helyettes vezetői tisztéről.

"A Független Kisgazdapárt elnökségének indoklása, miszerint Várhelyi András felmentése a Heves megyei kisgazdák egyhangú kérésére történt, nem felel meg a valóságnak, mivel többek között mi sem értünk egyet a döntéssel, és követeljük annak visszavonását" - írta Juhász János, a kisgazdapárt felsőtárkányi alapszervezetének elnöke.
Ezzel azonos tartalmú táviratot küldött Bertók Kálmán egercsehi és Varga Miklós egerbaktai FKGP-elnök is.

Nagy Ferenc József volt földművelésügyi miniszter levelében üdvözölte az FKGP polgári platformját, amely - mint írta - a párton belül "felvette a kesztyűt és volt bátorsága nyílt harcot hirdetni a törvénytelenül az FKGP nyakára ült és ott regnáló Torgyán József és a maga köré csoportosított klientúrája ellen".

"Boros Imre miniszter úr személye és a platform tagjai élvezik pártunk bizalmát, és ezúton szeretnénk biztosítani őket, hogy a szolidaritásunkon túl minden tőlünk telhetőt megteszünk a küzdelmük sikere érdekében" - közölte Nagy Ferenc József.

Szabó János volt földművelésügyi miniszter Boros Imrének címzett nyílt levelében szintén támogatásáról biztosította az FVM irányításával megbízott minisztert. "Mint a pártból rég kirekesztett, tudatni kívánom önnel, hogy kész vagyok újra harcba szállni a Független Kisgazdapártért" - áll Szabó János levelében.

(MTI)

Korábban:

(2001. március 2.)